Aleksi Neuvonen

Tulevaisuudentutkija Aleksi Neuvonen keskittyy yhteiskuntien ja organisaatioiden muutoksen (ja muuttumattomuuden) ymmärtämiseen.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio
Aleksi Neuvonen on Demos Helsingin toinen perustaja. Hänen työnsä keskittyy yhteiskuntien ja organisaatioiden muutoksen (ja muuttumattomuuden) ymmärtämiseen. Tulevaisuudentutkijana Aleksia kiinnostavat sekä teknologia että ihmisten käyttäytyminen. Ne ovat molemmat asioita, joiden vaikutuksia on vaikea ennakoida.
Aleksi on ollut luomassa Demos Helsingin näkemystä yhteiskunnallisesta muutoksesta, jota on sovellettu käytännössä kaikissa Demos Helsingin tutkimusraporteissa. Makrotason ymmärrys tulevaisuuden kehityskuluista yhdistyi startupien, yritysten ja kaupunkien yhdessä elävässä kaupunkiympäristössä tekemiin kokeiluihin Smart Retro -ohjelmassa. Tällä hetkellä Aleksi rakentaa yhteiskunnallista visiota kestävästä hyvinvoinnista Sitran kanssa toteutettavassa Seuraava Erä -ohjelmassa.
Aleksi on opettanut aiemmin tulevaisuuden tutkimusta Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa. Uransa hän aloitti yhteiskuntatieteellisen innovaatiotutkimuksen parissa VTT:llä.  Aleksi Neuvonen on toiminut pitkään hallituksessa maailman johtaviin rauhanvälitysorganisaatioihin kuuluvun CMI Martti Ahtisaari Centerissä ja ekokauppaketju Ruohonjuuressa. Hän viimeistelee parhaillaan väitöskirjaa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja hollantilaisessa Radboud Universityssä. 

Ehdotuksia

puheenaiheiksi

Ennakointi, skenaariot, visiot ja niiden hyödyntäminen strategioissa

Yhteiskunnallisten muutosvoimien ja niiden vaikutusten tunnistaminen

Kaupunkien muutos ja muuttaminen

#kaupunkien­muutos

#tulevaisuus

Teimme Smart Retrossa pari vuotta töitä yritysten, julkisten organisaatioiden ja vasta taipaleensa alussa olevia startupeja kanssa ja autoimme niitä kehittämään yhdessä uusia kaupunkipalveluita. Yhdistimme työssä syntyneitä havaintoja siihen, mitä tiesimme teknologian, kaupunkien ja elämäntapojen muutoksesta. Syntyi aivan uudenlainen näkemys siitä, miten kaupunkeja kannattaa kehittää tässä ajassa ja kuinka organisaatiot muuttuvat.
Aleksi Neuvonen

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Aleksille. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!