Emilia Elisabet Lahti

Emilia Elisabet Lahti on palkittu kouluttaja ja “sisututkija”, jonka luennot vievät vahvalle matkalle sisäisen voiman ytimeen. Saat mukaasi työkalut, joilla suunnata kohti uutta ilman pelkoa.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Elisabet Lahti (Emilia) työskentelee kansainvälisesti tulevaisuuden organisaatiokulttuurin ja johtajuuden kehittämisen parissa. Loppuvaiheen väitöskirja elämänvoimasta ja sisusta ihmisyyteen liittyvän kasvun katalyyttina sekä Elisabetin oman elämän peloton toiminta henkilökohtaisen haasteiden voittamiseksi tekevät hänestä harvinaisen yhdistelmän akateemista juurevuutta kera käytännön toteutuksen ja inhimillisen lämmön, joka välittyy osallistujille lähellä ja kaukana.Sisu ilmiönä viittaa moniulotteiseen prosessiin, jonka kautta yksilöt ja yhteisöt kurottautuvat yli oletettujen voimavarojensa ja selviävät äärimmäisistä haasteista. Elisabet jakaa vuosien tutkimuksen ja henkilökohtaisen matkansa kautta löytämänsä työkalut tavalla, joka mahdollistaa niiden käyttöönottamisen saman tien omassa arjessa.

Puhuessaan Elisabet pureutuu sisun lisäksi aihepiireihin kuten luovuutta ja läsnäoloa synnyttävä yhteys kaukotiimityön aikana (ja miten välttää tyypillisimmät etämokat), aivot, pelko ja miten ohjelmoida mieli menestymään, sekä kuusi vahvinta työkalua arkeen Elisabetin 2400 km juoksumatkalta Uuden Seelannin halki.

Elisabet tarjoaa virtuaalisesti laajan valikoiman esityksiä 20 minuutin puheista kattavampiin 1-2 tunnin luentoihin tai koko päivän workshopeihin, jotka toteutetaan ammattistudiosta esimerkiksi Zoom-yhteyden kautta.

Elisabet Lahti on puhunut mm. Stanfordin yliopiston, TEDx:n, Singularity yliopiston, Accenturen ja Facebookin tilaisuuksissa ja hänen työstään ovat kirjoittaneet Business Insider, The New Yorker ja Forbes. Vuonna 2015 hänet valittiin tuhansien hakijoiden joukosta Singularity Universityn koulutusohjelmaan NASA:n kampukselle Piilaaksoon, jonka ytimessä on teknologian käyttäminen yhteiskunnan merkittävien ongelmien ratkaisemiseen. Vuonna 2017 Elisabet Lahti oli yksi Nuorkauppakamarin valitsemasta kolmesta vuoden nuoresta menestyjästä

Myötätunto ja henkilökohtainen johtajuus

Elisabetin perustaman Sisu not Silence -kampanjan tavoitteena on murtaa hiljaisuus lähisuhdeväkivallan ympärillä ja edesauttaa positiivista yhteiskunnallista muutosta kutsumalla yhteisöjä luomaan aktiivisen myötätunnon. Kampanjan tiimoilta Elisabet toteutti alkuvuodesta 2018 pitkäaikaisen visionsa täyden matkan Ironman-triatlonista ja 50 päivän mittaisesta pääosin juosten tapahtuneesta matkasta Uuden-Seelannin halki.

Laittamalla itsenä likoon tilanteissa, joissa piilee epäonnistumisen mahdollisuus hän haluaa kannustaa ihmisiä kaikkialla toteuttamaan unelmiaan ja iloitsemaan matkan ihmeellisyydestä lopputuloksesta liikaa välittämättä. Elisabetin olemassaolon päämäärä on toimia inhimillisen lämmön katalyyttina, ja siten rakentaa siltoja tämän hetken ja mahdollisten kukoistavien tulevaisuuksien välille. “How you do anything, you do everything” on Elisabetin motto ja hänen sydämensä halu on pyrkiä olemaan täysillä rakkaudessa läsnä rakkaudella niin lavalla tuhansien ihmisten edessä kun kahdenvälisissä kohtaamisissa.

Sisu

Sisu ilmiönä viittaa siihen moniulotteiseen prosessiin, jonka kautta yksilöt ja yhteisöt kurottautuvat yli oletettujen voimavarojensa ja selviävät äärimmäisistä haasteista. Sisu ei ole kuitenkaan vain määrällinen ilmiö vaan myös laadullinen. Sisukkuus voi olla kohottavaa tai rikkovaa ja rakentava dialogi sisukkuuden ympärillä vaatii reflektiota siitä miten ja mitä päämääriä varten käytämme sisukkuutta.
 
Sisukkuus on kognitiivista tahtomista syvempi lujuuden ulottuvuus, jonka kutsuminen esiin syntyy parhaimmillaan yksilöiden toisilleen luoman psykologisen turvallisuuden kautta. Laajemmalla tasolla yhteisöjen kyky mahdollistaa sydämen sisun eli kehollisen rohkeuden ilmentyminen on oleellinen osa positiivista muutosta.
 
Hyvä uutinen on, että meissä jokaisessa on sisäänrakennettuna kyky avata toisillemme ja itsellemme ovi tuohon sisäiseen voimaan. Olemme osallisia ja samalla vastuussa myönteisenä toteutuvan sisun tarinan kirjoittamisesta.

Voin lämpimästi suositella Elisabetia myös online-esiintyjänä. Vaikka hän oli maailman toisella laidalla ja etänä, hän oli silti esityksessään niin lähellä yleisöä ja läsnä. Hänen sanansa ja viestinsä sisusta tekivät meihin kaikkiin erittäin suuren vaikutuksen ja hänestä ja asiastaan on puhuttu päivittäin esityksen jälkeen. Inspiroivaa!

Elina Varanäki

vararehtori, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Elisabet on niin sinnikäs ja sisukas kuin ihminen voi olla. Kaiken tuon tahdonvoiman lisäksi hänellä on kuitenkin sydäntä, huumoria ja älyä. Ihailen hänen työtään sisun parissa yhtä paljon kuin sitä, miten hän elää elämäänsä.

Angela Duckworth

MacArthur Fellow, Psykologian professori, Pennsylvanian yliopisto

Elisabet on myönteisyyden ja älykkyyden lempeä auringonsäde. Intohimoinen tutkija ja vaikuttaja, jonka työ kantaa pitkälle maailmaan ja ihmisten sydämiin.

Emma Seppälä

tutkimusjohtaja, Stanfordin yliopisto

Elisabet on ihana, lämmin ja välittävä ihminen kera superälykkyyden. Ymmärrän nyt hyvin miksi hän on niin kysytty luennoitsija ympäri maailman.

Robert Easton

CEO, Accenture Australia/New Zealand

Lähetä viesti suoraan Elisabetille

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Elisabetille. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!