Heli Arantola

Kuluttajatutkijan ja liikkeenjohtajan rooleissa yhdistyvät innovointi, kestävä kehitys ja kasvu. Heli Arantola tuo pöytään kuluttajan äänen ja tietää mitä on arki. Helillä on vahvat näytöt suuryritysten uudistamisesta eri toimialoilta.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Kauppatieteiden tohtori Heli Arantolalla on työskennellyt kymmenen viime vuotta elintarvikealan johtotehtävissä. Hänellä on laaja-alainen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen ja asiakassuhteiden hallinnan johtamiskokemus mm. telekommunikaatio-, pankki- ja teknologiateollisuuden toimialoilta. Hän on työrooleissaan johtanut brändejä, tuotteita ja innovaatioita – sekä vastannut strategiasta konsernitasolla. Tällä hetkellä Heli Arantola toimii Leipurin Oy:n toimitusjohtajana, johon hänet nimitettiin hallituksen jäsenen roolista.

Arantola toimii hallitusammattilaisena mm. Bernerin, S-Pankin sekä ruotsalaisen pörssinoteeratun teknologiayhtiön Tobii Ab:n hallituksissa. Hän on kauppatieteiden tohtori Svenska Handelshögskolanista ja kirjoittanut kolme kirjaa mm. asiakasymmärryksestä sekä useita raportteja ajatushautomoille. Arantola on myös RSA Royal Society of Arts ajatushautomon Fellow Lontoossa sekä Vertical VC:n advisory boardin jäsen.

Hän on aiemmin toiminut muun muassa Fazer-konsernissa eri johtotehtävissä, kuten strategiajohtajana ja Fazerin pohjoismaisen myllyliiketoiminnan vetäjänä, sekä vastannut HKScanin koko tuotesalkusta ja tuotekehityksestä Pohjois-Euroopassa. ”Kotimainen ruoka ja asiakaslähtöinen toiminta ovat lähellä sydäntäni” tiivistää Heli.

Heli Arantola nousi hallituksesta Leipurin johtoon: ”Olen kiinnostuneempi kasvusta kuin kutistamisesta”

Heli Arantola oppi HKScanissa, että hän on luonteeltaan ­uudistaja, ei saneeraaja. ”Raskainta oli se, että jouduin supistamaan toimintaa. En ole tyypiltäni saneeraaja, vaan uudistaja. Olen kiinnostuneempi kasvusta kuin kutistamisesta.” Juuri kehittämis- ja kasvuotteensa ansiosta Arantola valittiin Leipurin johtoon. Hän sanoo johtamisessa nauttivansa siitä, kun saa ihmiset mukaan ja näkee tuloksia. (Lue koko artikkeli: Talouselämä 22.10.2020)

Heli Arantola has broad general management expertise from 10 years of branding, marketing and business development in the telco sector; 11 years of consumer relationship management and strategy consulting for several industries like machine building, banking, media, utilities and gaming; as well as 9 years of FMCG new business development, marketing and operative business management. She has also been EVP, Categories & Concepts and head of strategy at HKScan.

Heli holds a doctoral degree in economic sciences and is a member of the board at S-Bank, a retail bank with 2,9 million customers, and Tobii (Nasdaq OMX Stockholm), a technology company focused on eye tracking solutions. She is the author of 3 business books and several reports for think tanks and governmental organisations, and a fellow of the RSA Royal Society of Arts.

PUHEENAIHE-OTSIKOITA

Markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittäminen

Asiakassuhteiden hallinta

Tulevaisuuden ruoka

#innovaatiot

#kuluttajakokemus

#asiakasymmärrys

#customerinsight

#kestäväkehitys

#kasvu

#ruoka

#Food_Industry

#Investments

#Partners

#Product development

#Strategy&Leadership

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Helille. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!