Jaakko Lehtinen

Jaakko Lehtinen suunnittelee Pohjoismaiden suurimmille yrityksille älykästä automaatiota: miten teknologioiden kuten tekoälyn käyttäminen hyödyttää meitä liiketoiminnassa ja tietotyössä.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Jaakko Lehtinen johtaa Capgeminin älykkään automaation liiketoimintaa Pohjoismaissa. Hän kohtaa lähes päivittäin eri toimialojen johtavia yrityksiä ja auttaa soveltamaan jatkuvasti kehittyviä teknologioita tosielämän tarpeisiin ja haasteisiin. Yhä useammin se tarkoittaa erilaisten tekoälyksi kutsuttujen ratkaisujen hyödyntämistä. “Autan yrityksiä ymmärtämään älykkään prosessiautomaation mahdollisuuksia. Tuon projekteihin konkreettisia näkökulmia, jotka ohjaavat asiakkaitamme eteenpäin automaation polulla ja pitävät heidät ajan tasalla viimeisimmistä automaatioteknologian kehitysaskeleista.” hän kuvaa rooliaan. 

“Erinomainen kattaus tekoälyä ja robotiikkaa. Tarpeellisia huomioita kriittisestä suhtautumisesta. Huomasi perehtyneisyyden aiheeseen pitkältä ajalta!”

Suomessa Jaakko tunnetaan yhtenä ohjelmistorobotiikan (RPA) pioneereista: aika moni onkin kuullut aiheesta aikoinaan ensimmäistä kertaa juuri Jaakon kertomana, sillä hän aloitti kansainvälisen RPA-palveluliiketoiminnan kehittämisen jo vuonna 2014 ja on siitä alkaen ollut levittämässä automaatioilosanomaa pitkin Pohjois-Eurooppaa.
“Huikee esitys ja esittäjä! Tätä tänne tultiin kuulemaan, ajatuksia herättävää ja herättelevää settiä. Otin Jaakon vinkkejä ja pointtereita kynä sauhuten ylös.”

Jaakolla on yli kymmenen vuoden kokemus ulkoistuspalveluista, palvelutuotannosta ja prosessien kehityksestä. Siksi hänen kuulee usein miettivän tai puhuvan siitä, miten uuden asian toteuttaminen ei lopu tietokoneohjelman ostamiseen ja kehitysprojektiin, sillä isoissa hankkeissa ne ovat vain pieni osa koko innovaation elinkaarta.

Taustojensa ja tehtäviensä takia Jaakko on automaatiogeneralisti, joka on nähty ja kuultu puhumassa älykkäästä automaatiosta ja tekoälystä monenlaisissa eri asiayhteyksissä. Jaakko on luonteeltaan myös automaatiorealisti: kaikki uudet ideat ovat lähtökohtaisesti kiinnostavia, mutta järki on pidettävä mukana myös uusia asioita suunniteltaessa. Mikä on mahdollista? Mikä on helppoa? Mikä on vaikeaa? Vastaukset näihin kysymyksiin tuntuvat muuttuvan kiihtyvällä vauhdilla, mutta Jaakko koittaa pysyä tässä vauhdissa mukana ja jakaa oppimaansa ja näkemäänsä myös muille.

“Mielenkiintoinen ja erinomaisesti kohdennettu sisältö. Tosin myös tapa, jolla sisältö esitettiin oli poikkeuksellisen mukaansatempaavaa.”

“Tuli tunne, että hän todellakin tietää mistä puhuu.”

“Jaakko on erinomainen, asiantunteva ja selkeä esiintyjä.”

“Mukavasti Jaakko onnistui taas haastamaan myös uudenlaisiin näkökulmiin.”

“Esiintyminen rauhallista ja kokenutta.”

PUHEENVUOROJEN TEEMOJA

  • Tietotyö vuonna 2030

  • Miten ja mihin tekoälyä voi käyttää? Mikä on hypeä ja mikä realismia

  • Mitä kaikkea automaatiohankkeen elinkaareen pitää muistaa sisällyttää? Mitä se maksaa?

  • Mitä on tekoäly, hyperautomaatio, älykäs automaatio tai ohjelmistorobotiikka?

  • Miten tekoäly tai uudet teknologiat vaikuttavat asiaan X

#tekoäly #älykäsautomaatio #tietotyö #ai #ohjelmistorobotiikka #automaatio #RPA #intelligentautomation #artificialintelligence #hyperautomaatio #hyperautomation

Jaakko Lehtinen vetää kollegansa kanssa Capgeminin suomenkielistä On Pulse -podcastia, joka  tuo kestävän liiketoiminnan ja ilmastotalkoiden pioneerien tarinat kuuluviin. Podcastin kuvaus: “Nämä suunnannäyttäjät eivät tyydy sanoihin, vaan ohjaavat Suomea vastustamattomasti kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035. Yksi innovaatio ja kestävä teko kerrallaan.”

 

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Jaakolle. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!