Janna Meunier

​Janna Meunier on psykologi, tietokirjailija ja kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Mielekkään elämän muotoilua psykologisen joustavuuden taidon avulla yksi sopivan kokoinen askel kerrallaan. 

Työni keskeisenä johtotähtenä on auttaa ihmisiä rakentamaan mielekästä elämää ja tavoittelemaan niitä asioita, jotka ovat juuri heille tärkeitä, vaikka mieli esittäisikin vastalauseita. Rohkeus ei tarkoita pelon puutetta vaan uskallusta ottaa merkityksellisiä askeleita silloinkin, kun ne eniten meitä pelottavat. 

Näyttävätkö omat työpäiväsi ja vapaa-aikasi juuri sellaisilta kuin haluaisit niiden näyttävän? Oletko oikeassa suunnassa? Jos jatkat näin, mihin olet matkalla? Arjen pyörityksessä on hyvä välillä pysähtyä miettimään, mikä omassa elämässä on tavoittelemisen arvoista. Tärkeiden asioiden tietäminen ei kuitenkaan riitä, vaan hyvinvointi syntyy silloin, kun tämä tieto muuttuu konkreettiseksi käyttäytymiseksi.  

Tämä ei ole aina helppoa. Mutta miksi? Emmekö halua asioita tarpeeksi? Olemmeko vain laiskoja? Miksi lamaannumme, kieltäydymme kiehtovista mahdollisuuksista, etsimme täydellisyyttä tai menetämme yöunemme, kun ajatuksemme kiertävät kehää pitäen meitä valveilla? Kun puhumme meille tärkeistä asioista, puhumme vääjäämättä myös kolikon toisesta puolesta: peloista, ahdistuksesta ja huolista. Viisas ihminen ymmärtää, että itselle tärkeä asia voi myös epäonnistua tai saatamme menettää jotain meille tärkeää, emmekä voi etukäteen tietää, miten tässä tuleekaan käymään. Nämä ajatukset ja niiden herättämä ahdistus voi paisua niin suuriksi, että ne nousevat tekemisen esteiksi, ja saatamme jäädä jumiin mieleemme.

Epävarmuus on erottamaton osa ihmiselämää ja nykymaailmassa erityisen suuressa roolissa, kun maailmassa on tapahtumassa paljon suuria muutoksia, joiden edessä olemme ensimmäistä kertaa. Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa. Olisiko parempi vain nostaa kädet ylös ja luovuttaa, vai löytäisimmekö kuitenkin keinoja jatkaa eteenpäin rohkeasti epävarmuuden keskelläkin?

Janna on kirjoittanut kirjan Mielen jumeista joustavuuteen: kuinka tulla toimeen epävarmuuden kanssa. Nk. epävarmuusallergia on monenlaisten ongelmien juurisyy, mikä tarkoittaa sitä, että sen ilmiasut voivat olla hyvin moninaiset. Kun tunnistamme epävarmuusilmiön ja sen moninaiset ilmenemismuodot, voimme lähestyä omaa tilannettamme uudesta näkökulmasta ja harjoitella tulemaan epävarmuuden kanssa toimeen ja toteuttaa meille tärkeitä askeleita sen sijaan, että jäämme taistelemaan toivotonta taistelua epävarmuustuulimyllyjä vastaan.

 

  • Epävarmuuden sietäminen
  • Ajankäyttö
  • Perfektionismi
  • Vitkastelu, prokrastinaatio
  • Huijarisyndrooma
  • Murehtiminen
  • Mahdollisuuksien huomaaminen ja niihin tarttuminen
  • Päätöksenteko
  • Arvojen mukainen työ ja elämä
  • Tiimin arvot ja niiden toteutuminen

Liiallisen murehtimisen, vitkastelun ja varmistelun taustalla on usein epävarmuuden pelko

#epävarmuusallergia

#ajankäyttö

#huijarisyndrooma

#päätöksenteko

#jumeistajoustavuuteen

Tutustu Jannaan enemmän

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Jannalle. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!