Jukka Viljanen

Jukka Viljanen on suomalainen seikkailujuoksija sekä valmentaja, joka on venyttänyt rajojaan kuumilla aavikoilla ja hyytävän kylmillä jäätiköillä. Hän puhuu motivaation ja uskaltamisen puolesta niin englanniksi kuin suomeksi.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Jukka Viljanen (s.1963) on suomalainen seikkailujuoksija sekä valmentaja, joka on venyttänyt rajojaan kuumilla aavikoilla ja hyytävän kylmillä jäätiköillä. Hän vaihtoi kaupallisen uransa ääriolosuhteissa juoksemiseen, takana on jo juoksu Kalaharin ja Saharan autiomaiden halki sekä seikkailut Pohjoisnavalla, Etelämantereella sekä Grönlannissa. Vuonna 2018 hänet tullaan näkemään myös televisiossa. Hän käyttää seikkailuilta keräämäänsä kuvamateriaalia hyväkseen puhuessaan motivaation ja uskaltamisen puolesta niin englanniksi kuin suomeksi. Hän on toiminut jo usean vuoden ajan kokopäivätoimisena seikkailija-luennoitsijana yli sadassa yrityksessä ja yhteisössä.

Hän on saavuttanut unelmia, jotka ovat jääneet muilta saavuttamatta. Asennetta peliin -kirjassaan (2013) Jukka kertoo, kuinka tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Hän kannustaa jättämään pois turhan itsekriittisyyden, sillä se estää unelmien ja tavoitteiden saavuttamisen. “On oma valintamme millainen asenteemme on. Elämässä tapahtuu mielenkiintoisia asioita, jos annamme niiden tapahtua.” Jukka kiteyttää. “Olemme usein tienhaarassa, jossa meillä on mahdollisuus tehdä elämän kannalta merkityksellisiä valintoja. Jos jäämme odottamaan sitä oikeaa hetkeä, sitä ei ikinä tule.”

Ota ensimmäinen askel kohti yrityksenne tavoitteen toteutumista ja varaa Jukka puhujaksi tapahtumaanne.

Toimiva turvallisuus- ja riskienhallinta

Retkikuntien, kuten Saharan autiomaan tai  Grönlannin  jäätikön ylittäminen on  mittava turvallisuus ja riskienhallintaprojekti. Edellä mainituilla alueilla menehtyy tai vammautuu ihmisiä siksi, että he eivät ole tunnistaneet vaaroja ja haittoja sekä niiden merkitystä terveydelle ja turvallisuudelle. Toimiva turvallisuus- ja riskienhallinta on luonteeltaan ennakoivaa, suunnitelmallista ja järjestelmällistä.

Jukka Viljanen on toteuttanut historiallisia retkikuntia yhteistyössä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Heillä on mittava kokemus niin vaativista operaatioista armeijan erikoisjoukkojen palveluksessa kuin yritysten turvallisuuskonsultoinnissa. Ole Jukkaan yhteydessä ja kysy miten sinun organisaatiosi voi parantaa työturvallisuutta ja riskienhallintaa.

Jukka Viljanen – puheenaihe-ehdotuksia

Miten toteuttaa mahdottomalta tuntuva tavoite?
Muutosrohkeus – maailma on täynnä uusia mahdollisuuksia
Rohkeasti eteenpäin – ota ensimmäinen askel kohti oman tavoitteen toteutumista

#muutosrohkeus

#eläunelmasi

#irtitotutusta

#etsirajasi

#YRITTÄJYYS

Jukka oli todella innostava ja käytetyt esimerkit loistavia. Juuri mitä organisaatiomme tarvitsi, kun alamme siirtyä uuteen.

Seikkailujuoksun kohokohdat

Juosten halki Grönlannin mannerjään

“Jukka Viljanen halusi juosta Grönlannin mannerjäätikön halki ensimmäisenä maailmassa. Sen hän tekikin, mutta alkumatka oli rämpimistä. Sukset ovat erinomainen keksintö, Viljanen tuumi keskellä pään tyhjentävää tylsyyttä.” (HS 2.6.2019)

Myös ilmastonmuutos näkyy Grönlannissa. ”Ääri-ilmiöt ovat lisääntyneet merkittävästi, sateiden määrä lisääntynyt ja talvi lyhentynyt kuukaudella. Samalla metsästyskausi lyhenee”, Viljanen sanoo.

Viljasen seuraava seikkailujuoksu on jo tiedossa. Hän aikoo juosta puolentoista vuoden kuluttua maailman suurimman yhtenäisen hiekkaerämaan halki Omanista Arabiemiraatteihin.

North Pole Marathon

Jukka Viljanen juoksi maratonin Pohjoisnavalla vuonna 2007. Heti juoksun jälkeen hän osallistui myös maratonin mittaiseen, samalla historian ensimmäiseen North Pole Bike Extreme -maastopyöräkisaan.

Antarctic Ice 100k

Etelämantereella järjestettävä 100 kilometrin mittainen ultrajuoksukilpailu, jonka Viljanen juoksi joulukuussa 2008.

Saharan ultramaraton

Viljanen on suoriutunut myös Libyan Saharassa järjestettävästä ultramaratonista, jonka pituus on 195 kilometriä. Kilpailu juostaan non-stop-periaatteella.

Trans-Kalahari Adventure Run

Jukka Viljanen juoksi ensimmäisenä ihmisenä maailmassa Kalaharin autiomaan halki puolisonsa Kirsi Montosen sekä etelä-afrikkalaisen ultrajuoksija Greg Maudin kanssa vuonna 2010. Kalaharin halki kulkeva seikkailujuoksu oli pituudeltaan 1000 kilometriä ja siihen kului 20 päivää. Lue Ylen uutinen

Saharan autiomaan halki 1628 km

Vuonna 2012 Jukka Viljanen juoksi yksin, mutta tukitiimin avustamana, Saharan autiomaan halki. Matkaa kertyi yhteensä tuhat mailia, 1628 kilometriä 31 päivän aikana.

Grönlannin jäätikkö

Jukka Viljasen yritti juosta ensimmäisenä ihmisenä Grönlannin jäätikön halki yhdessä etelä-afrikkalaisen Greg Maudin kanssa keväällä 2013. Retkikunta joutui keskeyttämään toimintansa tukitiimin jäsenen saatua vakavan sairaskohtauksen. Lue lisää

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Jukalle. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!