Kim Väisänen

 

Kim Väisänen on yrittäjä, menestyksekkään exitin tehnyt startup-sijoittaja, sarjaepäonnistuja, tietokirjailija, hallitusamatööri sekä keynote-puhuja. 

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Kim Väisänen on start up -sijoittaja, bisnesenkeli, Leijonan luolan leijona. Itseään sarjaepäonnistujaksi kutsuva Väisänen ei säästele sanojaan puhuessaan ja kannanotoissaan. Puhujana hän on vahvasti läsnä, suorapuheinen, värikäs ja maanläheinen.

Kim Väisänen voitti vuoden 2012 valtakunnallisen Entrepreneur of the Year -kilpailun ja edusti Suomea kansainvälisessä loppukilpailussa vuonna 2013. Hän rikastui myydessään tiedonhävitysyhtiönsä Blanccon vuonna 2014. Matkan varrella hän on sijoittanut useisiin startup-yrityksiin, toimii usean yrityksen hallituksessa ja oli mukana kotimaisessa versiossa Leijonan luola -ohjelmasta. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa yritystoimintaan liittyen ja Kim puhuu mielellään – ja suoraan – aiheista yrittämiseeen ja yrittäjyyteen liittyen.  

  • Huippumyyjät (2021) on Kim Väisäsen viimeisin kirja, jossa 16 oman alansa ehdotonta huippumyyjää kertoo henkilökohtaisen tarinansa: menestymisen paineesta, onnistumisista, epäonnistumisista, romahduksista ja arjesta ääripäiden välillä. Myyjältä vaaditaan vahvaa asennetta, motivaatiota, tavoitteellisuutta, itsensä johtamista ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Kirja antaa myös käytännön ohjeita mm. asiakaskäynnin suunnittelemiseen, liidien löytämiseen ja voittavan tarjouksen tekemiseen.
  • Väärää yrittämistä (2019). Kirjan mukaan yritykset laiminlyövät samoja asioita ja toistavat muiden yritysten tekemiä virheitä – vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Varsinkin startup-yritykset jättävät oppimatta toisten tekemistä mokista.
  • Väärää vientiä (2018). Kim Väisänen kertoo, mikä viennissä menee pieleen ja miten voi välttää pahimmat virheet.
  • Exit-opas yrittäjälle (2020) Onko sinulla asiantuntijayritys, jonka haluaisit myydä? Tai onko yrityksesi sillä tolalla, että tulosta syntyy vain tuurilla ja tuskalla, ei koskaan johtamalla ja järjestelmillä? Entä miten hiivatissa tehdään onnistunut exit? Kirjassa ei hehkuteta energisellä pöhinällä eikä fiilistellä huppariasenteella. Tämä kirja on täyttä työtä. Se sisältää prosessikuvauksia, vastuurooleja ja tehtävälistoja, joiden avulla exit toteutetaan. Mukana on keissejä ja tarinoita, joista lukija saa konkreettista apua: mitä pitää tehdä, keneen täytyy ottaa yhteyttä, mikä asia pitää muistaa, kuka kantaa vastuun mistäkin ja missä vaiheessa mikäkin asia tapahtuu?

Businessenkeli Kim Väisänen muistuttaa, että suomalaisyrittäjien tulisi keskittyä harvempiin asioihin mutta olla niissä mieluiten maailman paras. Tämän hän on oppinut aikanaan myös kantapään kautta. 

Puheenaihe-ehdotuksia:

Yrittäjyys

Kansainvälistyminen

Start-up-yritykset

Sijoittaminen

#vuodenbisnesenkeli2017

#menestyväyrittäjyys

#vienti

#vääräävientiä

#startupexit

#leijonanluola

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Kim Väisäselle. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!