Kimmo Vehkalahti

Kimmo Vehkalahti on soveltava datatieteilijä ja tilastotaiteilija, Helsingin yli­opiston huippu­opettajien verkoston eli Opettajien akatemian jäsen ja suositun tilasto­tieteen MOOC-verkkokurssin tekijä. Hän puhuu laaja-alaisesti eri aiheista, kuten big data, tekoäly ja koneäly sekä datatieteestä / tilastotieteestä – kaavoihin kangistumatta.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio
Kimmo Vehkalahti on soveltava datatieteilijä ja tilastotaiteilija, joka on onnistunut tekemään tilastotieteestä käytännönläheisyyden kautta yhden kiinnostavimmista kursseista Helsingin Yliopistolla. Hän kerää jatkuvasti vahvasti positiivista palautetta kuulijoiltaan ja hänet nimettiin City-lehdessä kaupungin parhaaksi opettajaksi.

Uusi opetustapa teki tilastotieteestä suositun

Käytännönläheinen sisältö, läsnäolopakosta luopuminen ja viikottaisten välitehtävien tekeminen omalla koneella ovat osa muutoksista, joita Kimmo toi mukanaan tilastotieteen peruskurssiin. “Tärkeintä on, että opiskelijat osaavat perusasiat kunnolla ja pystyvät tekemään oikeasti hyödyllisiä tutkimuksia. Kurssilla pohditaan, mitä keskiarvo tarkoittaa, missä yhteydessä sen käyttö on järkevää, miten sitä pitäisi yrittää tulkita, miksi se toisinaan on hyödytön ja silti usein esillä” kertoo Vehkalahti. “Tuoreutan tekemääni luentorunkoa aina ajankohtaisilla asioilla. Sekin sopii, että opiskelijoiden kysymykset vievät kurssia yllättäviin suuntiin. Laskukaavoja en juuri opeta, sillä tietokoneethan hoitavat laskemisen nykyisin.”

Kimmo Vehkalahti on myös Suomen ensimmäisen, kaikille avoimen tilastotieteen MOOCin (http://mooc.helsinki.fi) pystyttäjä, ohessa kurssin esittelyvideo. 

Tilastotieteilijänä näen joka puolella sanallista ja numeerista dataa. Pidän tilastollista ajattelua ja tilastojen lukutaitoa kansalaistaitona.

Kimmo Vehkalahti

Tilastotiedettä ilman kaavoja

Oman innostuksen välittyminen opiskelijoille nousee tärkeänä tekijänä saaduissa palautteissa. Uusi haaste oli saada tuota innostusta välitettyä “Kyselytutkimuksen mittarit ja menetelmät” -kirjan lukijoille, mikä lopulta tuntui onnistuvan yllättävän hyvin. “Kirjani on tilastotieteen oppikirjaksi poikkeuksellinen, koska siinä ei ole yhtäkään matemaattista kaavaa. Se oli tietoinen valintani; ei menetelmäkurssien opetuksenikaan ole perustunut kaavoihin.” Teoksessa korostuu käytäntö: miten näitä asioita oikeasti tehdään, mitä kannattaa tietää ja mitä on kulloinkin järkevää olettaa. Selkeä lähestymistapa, konkreettiset esimerkit ja kuvat auttavat ymmärtämään monesti vaikeiksi koettuja asioita uudella, tuoreella tavalla.

Jos sä luulit vielä, et tilastotiede on kuivaa, niin sul on väärät tiedot, tuu päivittään!
Kimmo Vehkalahti

Kimmo puhuu laaja-alaisesti eri aiheista, kuten big data, tekoäly ja koneäly. Ota yhteyttä ja keskustele, kuinka Kimmo voi sparrata ja tuoda uusia näkökulmia ja sisältöä tilaisuuteenne.

PUHEENAIHEITA

Tilastollinen lukutaito – syvällisen ymmärryksen perusta

Uusia näkökulmia ja yllättäviä asiayhteyksiä aktiivisella datan hyödyntämisellä

Hyvä, asiantunteva ja innostava ote – olisi voinut kuunnella pidempäänkin!

Loistava ’pedagogi’, on ilahduttavaa kuunnella luennoitsijaa, joka tietää, mistä puhuu ja siten, että sen ymmärtää.

#tilastotiede

#uusitapaopettaa

#bigdata

#datatieteilijä

#datalukutaito

#tilastotaide

Tutustu lisää

Muita linkkejä:

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Kimmolle. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!