Maarit Lassander

Erikoispsykologi Maarit Lassanderin osaamisaluetta on talouden psykologia, arvot ja onnellisuus sekä mindfulness, mihin liittyen hän on tehnyt väitöskirjansa. Hän puhuu psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja talouden yhtymäkohdista hyvän elämän kantavina voimina.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Taloudellisesta hyvinvoinnista tasapainoa elämään

Kaikilla on jokapäiväinen suhde rahaan: ostamme ruokaa, maksamme asumisesta ja pohdimme lomailuun käytettäviä varoja. Jotkut perivät rahaa, mutta jokainen perii perheeltään suhteen rahaan – silloinkin kun rahasta ei ole kotona edes puhuttu. Rahan psykologia liittyy isoihin asioihin: työhön, kotiin, onnellisuuteen, terveyteen ja psyykkiseen kuormitukseen. Maarit Lassanderin kirja Rahaviisaus (https://atena.fi/kirjat/rahaviisaus) auttaa ymmärtämään, millaisia tarinoita kerromme itsellemme rahasta. Jos rahan puute on aina ahdistanut, säästämisestä voi tulla pakonomaista. Jos lapsuudenperheen hyvät hetket ovat liittyneet ostosreissuihin, villi tuhlaaminen voi aikuisenakin tuoda hyvän olon. Kun rahankäyttöönsä liittyvät uskomukset tunnistaa, voi kulkea kohti juuri itselle sopivaa elämää.

Raha, tunteet ja terveys liittyvät toisiinsa vahvemmin kuin moni tajuaa. Monissa elämänkriiseissä raha vaikuttaa taustalla.

Maarit Lassander pitää ehkäisevää mielenterveystyötä ja taloudellisen tasavertaisuuden edistämistä yhteiskunnan kannalta asiana, johon hän itse haluaisi käyttää vielä enemmän aikaa. ”Myös päättäjien kannattaisi paneutua siihen huolellisemmin, koska edistäminen on tietenkin taloudellisesti paljon kannattavampaa kuin jälkikäteen hoitaminen.” 

Flinkkilä & Kellomäki, Yle
“Rahalla rakennettu itsetunto. Ani Kellomäen kanssa taloudesta ja tunteista keskustelemassa psykoterapeutti Maarit Lassander ja entinen shoppailuholisti, nykyinen ammattijärjestäjä Laura Holmström.”

Tiedämme, ettei raha tee onnelliseksi. Samaan aikaan raadamme onnettomina saadaksemme lisää rahaa. Jos haluaa olla onnellinen, on kohdattava omat rahaan liittyvät tunteensa, psykologi, kirjailija Maarit Lassander sanoo.

Koulutus

  • Vieraileva tutkija sosiaalipolitiikan laitoksella (London School of Economics and Political Science), mukana tutkimusryhmässä, joka arvioi Suomen perustulokokeilun vaikutuksia
  • Jatko-opiskelija (PsT), Terve Oppiva Mieli-tutkimushanke, Helsingin yliopisto 2015-
  • PsL, terveyspsykologian erikoispsykologi (Helsingin yliopisto) 2012
  • Mindfulness In Schools Teacher Training 2012 (Centre of mindfulness research and practice, University of Bangor, UK)
  • Kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapiakoulutus (YET) 2011-2015
  • Mindfulness based cognitive therapies -koulutus 2010-2011
  • Skills of Teaching to Inspire Learning, Associate Member of Higher Education Academy, 2008-2009 (opetusdiplomi)
  • Rekisteröity Europsykologi (European Diploma in Psychology) 2007
  • Psykologian maisteri, PsM 2005
  • Valtiotieteiden maisteri, VTM 2001

Maarit pitää eri mittaisia koulutuksia, työpajoja ja luentoja taloudellisesta hyvinvoinnista,  stressinhallinnasta,mielen hyvinvoinnista sekä mindfulness- ja arvotyöskentelystä.

#rahaviisaus

#rahaterapeutti

#taloudellinenhyvinvointi
#mindfulness
#tietoisuustaidot
#psykologia

Tutustu Maaritiin enemmän

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön Maaritille. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!