Mika Tunturi

Monista sudenkuopista hengissä selviytynyt vapaaehtoistyön rautainen kokemusasiantuntija, joka on toteuttanut kolmenkymmenen vuoden aikana kymmenittäin vapaaehtoistyön toimintaa ja projekteja nuorten ja aikuisten kanssa. Mika nappaa hetkessä kiinni läsnäolijan ajatuksen ja kuljettaa kuulijoita oivaltamaan yhdessä.

Keynotepuhuja Iida Mäkikallio

Mika Tunturi nappaa hetkessä kiinni läsnäolijan ajatuksen ja kuljettaa kuulijoita oivaltamaan yhdessä. Asioihin paneutuminen on aina syvänmeren sukellusta elävin ja mieleenpainuvin esimerkein. Mika uskoo, että tapojen muutos vaatii aina loogisen oivalluksen ja ahaa-elämyksen. Paras lopputulos syntyy, kun esimerkit löytyvät läsnäolijoiden omasta kokemusmaailmasta.

Kokemus asiantuntija vapaaehtoistyöstä

 
Mika on ollut yrittäjä useampaan otteeseen, nuorisotyönohjaaja, uusien ideoiden toteuttaja, starttaaja, ruohonjuuritason kohtaaja. Hänet tunnetaan innostavana puhujana, joka kuljettaa ajatustaan kuulijalleen käytännön läheisesti arjen esimerkkien avulla. Mikalla vuosikymmenten kokemus vapaaehtoiskouluttajatausta nuorisotyössä ja aikuisten parissa. Vapaaehtoistyö on Mikalle tullut tutuksi mm. projektien, suurtapahtumien, kirkon nuorisotyön ja urheiluseuratoiminnan kautta.
 

Muuta Jotain – Jotain Muuta

Häneltä löytyy tahtotilaa jakaa ajatuksiaan, jotta vapaaehtoisten kanssa toimivat voisivat oivaltaa vapaaehtoistyössä mukana olevien motivaation lähteet, löytää organisaatiolleen parhaat toimintamallit ja samaan aikaan välttää ainakin pahimmat kömmähdykset.

 

Hänen mielestään pienilläkin korjausliikkeillä voi saada hurjaa parannusta aikaiseksi. Ruoho kasvaa kauniisti, kun sen alla oleva pohja on kunnossa. Kauniskin nurmikko tarvitsee lisäksi jatkuvaa huoltoa. Hänen mukaansa monissa organisaatioissa vapaaehtoisten kouluttaminen olisi paljon kannattavampaa kuin työntekijöiden – sekä tuottavampaa.

 

Kouluttaminen ollut arkipäivää

Mikan mieliaiheita puhujana on ollut ”Kuka olen joukkuepelaajana” ja ”Hyvä joukkue”. Valmentamisen kohteina ovat olleet lasten vanhemmat eri yhteyksistä, valmentajat ja erityisesti nuoret.
Vapaaehtoistyön asiantuntijuus on Mikalla syvällä. Vapaaehtoisuutta on Suomessa valtavasti. Koulutusta siihen aivan liian vähän. Mikan mukaan vapaaehtoisuutta tulisi avata rehellisesti kipukohtineen ja epäonnistumisineen. Mikasta vapaaehtoistyön sudenkuopat ja mahdollisuudet pitävät sisällään lainalaisuuksia, jotka ovat hyvin käytännön läheisiä.
 
 

Pioneeri ja vapaaehtoistyön startup konkari

Mika lienee ensimmäinen Suomessa 1990-luvun alussa, joka on nuorisotyötä tehdessään perustanut osallisuutta vahvistavan nuorten hallituksen miettimään yhdessä toimintaa ja toteuttamista yhdessä nuorten kanssa. Kokemusmaailmastaan häneltä löytyy nuorisokahviloiden perustamisia, festareita, musiikkitapahtumia, urheiluseuran perustaminen. YLE Turun kanssa nenäpäivälipaskeräyksen järjestäminen yli 200 nuoren kanssa ja hyväntekeväisyyskonsertit Yle Turulle, Yhteisvastuukeräykselle ja Syyrian lapsille.

 

Viimeisenä 2018 perustettu ja jo palkittu, nuorten oma projekti, jossa nuoret haluavat itse poistaa kiusaamisen ja syrjäytymisen, syntyi HC TPS Oy:n palkkalistoilla. Yrittäjyydestään voidaan mainita, Starttirahan avulla perustettu yritys, joka oli parhaimmillaan 70 hengen organisaatio. Tuttuja ovat Mikalle myös Turun Yrittäjien hallitus ja RaiNa säätiön hallintoneuvoston Pj:n pesti.

PUHEENVUOROJEN TEEMOJA

Vapaaehtoiset osana ammattiorganisaatiota
 
Lapsiharrastajien vanhempien sekava rooli
 
Vapaaehtoisuuden vaihtuvuus ja jatkuvuus
 
Mikä liimaa vapaaehtoiset toimintaan
 
Monologista dialogiin vapaaehtoisten kanssa
 
Vapaaehtoisuuden tulehdukset ja arpien hoitaminen
 
Erilaiset vapaaehtoisuuteen sitoutujat
 
Vapaaehtoisten mukana tuleva ammattitaito ja minkälaista koulutusta
 
Työntekijän muuttuva rooli vapaaehtoisuuden lisääntyessä
 
Ammattimainen vapaaehtoisuus
 
Vapaaehtoiset aidosti ammattilaisen rinnalle

#vapaaehtoistyö

#nuorisotyö

Lähetä viesti suoraan puhujalle

Voit lähettää suoran yhteydenottopyynnön puhujalle. Hän vastaa sinulle henkilökohtaisesti.

Karita Aaltonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

kerro tapah­tu­mas­tasi

Haluamme auttaa tapahtu­masi sisällön suunnit­te­lussa ja palve­lumme käyttöön­otossa. Ota yhteyttä niin lähde­tään liikkelle!