Antti Merilehto

Tekoäly ja luovuus

Kirjanpitäjät, tilintarkastajat ja muut sääntöpohjaisten töiden tekijät ovat pitkään jo pohtineet millä tavalla teknologia on osana arkea. Jotkut ovat varmasti miettineet viekö kone minun työni tulevaisuudessa?

Luovan alan tekijät, tekstin tuottajat, sisältöjen parissa toimivat ihmiset tai graafiset suunnittelijat ovat olleet viime vuosiin saakka vailla tekoälyn tuottamaa apua.

OpenAI:n GPT-4 kielimalli muutti tämän tilanteen. Kielimallia voisi kuvata ohjelmana, joka on lukenut kaiken internetissä olevan tekstin. Tämän pohjalta kone voi luoda lyhyitä sosiaalisen median päivityksiä tai pidempiä blogitekstejä juuri sellaisesta aiheesta ja sellaisella tyylilajilla, jota ohjaaja haluaa.

Visuaaliuuden saralla Dalle2 tuottaa lyhyiden ohjeiden perusteella kuvia joita ei ole koskaan aiemmin nähty. Näiden kuvien avulla graafikot voivat edistää töitään nopeammin tai saada ideoita suunnitteluun yhdessä asiakkaan kanssa.

Millä tavalla teidän yrityksessä luovan työn tekijät toimivat yhdessä tekoälyn kanssa?

Antin puheenvuoro Tekoäly ja luovuus tuo käytännön esimerkkien avulla esiin sen mikä on tämän hetken tilanne luovan työn tekijöiden ja koneiden yhteistyössä.

Voit pyytää tarjouksen puheenvuorosta suoraan tästä. Viestisi menee suoraan Antille ja hän vastaa sinulle pian henkilökohtaisesti.

Antti Merilehto on innostava ja selkeäsanainen puhuja. Antti on valittu tapahtumatuottajien toimesta Evento Awards Vuoden puhujaksi 2018. Tekoäly nyt -podcast on Suomen kuunnelluimpia teknologiapodcasteja, ja Antti on ollut alusta saakka sarjan juontajana. Tekoäly – matkaopas johtajalle oli maan myydyin bisneskirja ilmestymisvuonnaan. Antti on opiskellut kasvatuspsykologiaa ja aikuiskasvatustiedettä, hän on valmistunut VT-valmentajaksi ja on pohjakoulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.