Minna Koskelo

Rakennatko tulevaisuuden kestävää liiketoimintaa?

Minna Koskelo on pitänyt puheenvuoron Helsingin Yrittäjille aiheesta: “Rakennatko tulevaisuuden kestävää liiketoimintaa?“.  Koskelon mukaan yrittäjyys itsessään on jo tulevaisuusmuotoilua ja yrittäjät ovat eturintamassa rakentamassa tulevaisuutta. Yritys perustetaan usein koska jokin asia ei toimi ja yrittäjä haluaa tarjota siihen uuden ratkaisun. Tulevaisuusmuotoilua ei tarvita kuitenkaan ainoastaan yrityksen perustamiseen vaan myös kestävään ja jatkuvaan liiketoimintaan.

– Jos ei ole kiinnostunut tulevaisuudesta, se pääsee helposti yllättämään. Yrittäjän tulisi olla kiinnostunut vähintään suurista megatrendeistä. Esimerkiksi teknologian ja työelämän muutos ovat megatrendejä, jotka tulevat ennemmin tai myöhemmin vaikuttamaan jokaisen yrittäjän liiketoimintaan.

Valveutuneen yrittäjän tulisi ottaa tulevaisuustietoa päätöksentekoon mukaan, sillä tulevaisuusmuotoilu luo mahdollisuuksia. Ennakoimalla yrittäjä voi tunnistaa missä ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia tulevaisuus tarjoaa. Ennakoimalla voi myös varautua uhkakuviin.

– Kaikkien ei tarvitse olla trendsettereitä, mutta megatrendit täytyy huomioida ja ymmärtää miten ne vaikuttavat juuri omaan liiketoimintaan.

Tulevaisuus ei vain tapahdu, se luodaan vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä. Mitä tietoisempi tulevaisuuden mahdollisuuksista on, sitä tulevaisuuskestävämpiä päätöksiä voidaan tehdä.

Minkälaista tulevaisuutta sinä haluat rakentaa?

Voit tilata puheenvuoron suoraan tästä. Viestisi menee suoraan Minna Koskelolle ja hän vastaa sinulle pian henkilökohtaisesti.

Minna Koskelo on tulevaisuusmuotoilija, yrittäjä, kirjailija ja tulevaisuusajattelun edelläkävijä. Hän on Futures Finland -yhdistyksen vetäjä ja yksi vuosittaisen Tulevaisuuspäivä-tapahtuman perustajista. Koskelo kannustaa yrittäjiä rakentamaan tulevaisuuskestävää liiketoimintaa tulevaisuusmuotoilun avulla. MInna on julkaissut tulevaisuusmuotoilun opaskirjan Tehtävänä tulevaisuus (Alma Talent, 2022), jossa hän antaa tulevaisuuden rakentamiseen konkreettisia, tietoon perustuvia työvälineitä.