Rosa Nenonen

Merkityksellisen työn kaava

Merkityksellinen työ ei aina löydy tuolta jostain, vaan merkityksellisyyttä voi myös luoda sinne, missä jo työskentelee. Tässä puheenvuorossa tai työpajassa kuljetaan selkeiden askeleiden kautta kohti merkityksellistä työtä ja onnellisempaa elämää.

Merkityksellisen työn kaavan askeleet ovat:

  • Oma tarina
  • Autenttisuus
  • Toteuta itseäsi – supervoimat
  • Muuta maailmaa
  • Oikea asenne
  • Rohkeus

Kokonaisuus perustuu Rosa Nenosen kirjaan: Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus 2020).

Jokaisesta merkityksellisen työn kaavan askeleesta on mahdollista saada erillinen inspiraatiopuhe tai workshop.

“Aina ei ole tarpeen lähteä etsimään merkitystä jostain muualta. Merkityksellisyyttä on mahdollista luoda myös työhön, jota jo tekee.

Voit aloittaa työn tuunaamisen miettimällä sitä, millä tavalla voit tuoda oman ainutlaatuisen itsesi esiin? Miten voit hyödyntää omia vahvuuksiasi ja kykyjäsi paremmin? Pohdi myös omaa asennettasi ja sitä, mitä sinä tuot päivittäisiin kohtaamisiin. Voitko jopa saada toiset ihmiset kukoistamaan?

Merkitykselliseksi koetusta työstä hyötyvät sekä työntekijä itse että myös työnantaja. Kun ihminen ei ole “vain töissä täällä” vaan kokee työnsä mielekkääksi ja merkitykselliseksi, hän on tyytyväisempi omaan elämäänsä, johon työ tuo antoisan lisän. Työnantajalle tämä näkyy sitoutuneena ja motivoituneena työntekijänä, joka pääsee usein myös parempiin tuloksiin.

Merkityksellisessä työssä kaikki ovat voittajia.”

Voit pyytää tarjouksen puheenvuorosta suoraan tästä. Viestisi menee suoraan Rosalle ja hän vastaa sinulle pian henkilökohtaisesti.

Rosa Nenonen on positiivisen psykologian kouluttaja sekä intohimoinen ja inhimillinen puhuja, jonka puheen teemoina ovat merkityksellinen työ, optimistinen asenne ja itsemyötätunto.