OPISKELU VUONNA 2023 – JA MITEN MENESTYÄ OPINNOISSA

Satu Morri-Niemelä

Opintojen aloittaminen on innostavaa ja tuo mukanaan monia mahdollisuuksia oman elämänpolun kehittämiseen kiinnostavien aiheiden ja uusien opiskelukavereiden myötä. Samalla uusi alku tuo mukanaan haasteita esimerkiksi ympäristön vaihtuessa, lisäksi ainekohtainen menestyminen voi vaatia uudenlaista opiskelutekniikkaa ja ajankäytön hallintaa.

 

“Onnistumisen taito on, miten haasteista huolimatta voi edetä tavoitteisiin.”
– Aleksi Litovaara

Minkälaisia haasteita opiskelija saattaa kohdata? Miltä opiskelun arki näyttää vuonna 2023? Kuinka jatkaa opintoja innostuksen lopahtaessa? Entä miten saisi opinnot vietyä loppuun, valmistumiseen asti, töistä tai elämäntilanteesta johtuvan tauon jälkeen? Keynote.fi:n puhujista löydät monia erilaisia vaihtoehtoja vastaamaan näihin kysymyksiin.

Puhujat kannustavat oman kasvutarinansa kautta

Puhujamme ovat kokeneita ja koulutettuja valmentajia, jotka kannustavat omalla esimerkillään nuoria etenemään opinnoissa, valmistumaan ammattiin tai onnistumaan yrittäjänä. Tässä blogikirjoituksessa esittäytyvillä puhujilla on omakohtaista kokemusta siitä, ettei aloitettu opiskelu tai muu projekti ole aina edennyt helpoimmalla tavalla loppuun, tai kuinka yrittäjänä on ollut vaikeuksia, mutta lopulta on oppinut ja onnistunut uudella tavalla. Jokaisella heistä on nuoruuden tarina siitä, miten edetä erilaisten haasteiden kautta onnistumiseen.

”Onnellisuus johtaa menestykseen, eikä toisinpäin.”
– Rosa Nenonen

Jokainen esitys viimeistellään kohderyhmän mukaan

Hyviä puhujavaihtoehtoja on useita, ja olemme valinneet  vuoden 2023 alkuun asiakkaidemme suosittelemia tsempparipuhujia, jotka vakuuttavat omakohtaisella kokemuksella ja syvällä asiantuntemuksella. Puhujat ovat räätälöineet esityksensä vuoden 2023 tilanteeseen ja he viimeistelevät esityksensä jokaiselle kohderyhmälle. Jokainen esitys on siis ainutlaatuinen – nämä nuorille opiskelijoille suunnatut puheenvuorot ovat tilattavissa Keynote.fi:n kautta.

“Unelmien rohkea ääneen sanominen voi johtaa uskomattomiin asioihin!”
– Sanna Salovuori

Kevään ajankohdat nyt varattavissa

Tutustu puhujiin alempana ja varaa puhuja innostamaan ja kannustamaan opiskelijoita! Lähetä viesti suoraan haluamallesi puhujalle ja pyydä hänet tilaisuuteesi. Vaihtoehtoisesti jätä avoimeen tarjouspyyntöön luottamuksellisesti tieto tilaisuutesi ajankohdasta ja teemasta, ja saat pian vastauksia muiltakin asiantuntijapuhujiltamme. Saaduista vastauksista voit valita tilaisuuteesi sopivimmat vaihtoehdot.

Tsemppiä opintoihin – ja menestyksekästä opiskeluvuotta 2023!

Mika Tunturin supervoima on taito saada ihmiset liikkeelle, hän on rautainen kokemusasiantuntija erityisesti nuorten syrjäytymisuhkaan ja kiusaamisen ehkäisemiseen liittyen.
Keynotepuhuja Mika Tunturi

Mika “Tuntza” Tunturi nappaa hetkessä kiinni läsnäolijan ajatuksen ja kuljettaa kuulijoita oivaltamaan yhdessä. Mika on nuorisotyön pioneeri ja hänellä on 35 vuoden kokemus yhteisöllisyyteen ja  itsetuntoon liittyvien  projektien vetämisestä.

Parhaillaan hän ohjaa tiktokkaavien nuorten kanssa kiusaamista ehkäisevää  Projektiradikaali.fi -hanketta.

Sanna Salovuori, ratkaisukeskeinen valmentaja, omin sanoin ikuinen opiskelija: “Unelmien rohkea ääneen sanominen voi johtaa uskomattomiin asioihin!”

Keynotepuhuja Emilia Lahti

Ratkaisukeskeinen valmentaja ja laulaja Sanna Salovuori puhuu oman polun ja piilevän potentiaalin löytämisestä. Sanna opiskelee jo 7. tutkintoaan ja tietää, ettei opiskelu ole aina helppoa tai kevyttä. 

Hän rohkaisee tutustumaan omiin vahvuuksiin ja kokeilemaan sitä, mikä kutkuttaa. Omien unelmien rohkea ääneen sanominen voi johtaa uskomattomiin asioihin!

Olympiatasolla Suomea edustanut lumilautailija Aleksi Litovaara on hymyn voimaan uskova valovoimainen ja koulutettu valmentaja. 

Keynotepuhuja Emilia Lahti

Aleksin energia ja positiivisuus tempaavat mukaansa, ja hänen harjoitteensa onnistumisten taitojen vahvistamiseksi pureutuvat suoraan käytäntöön.

Aleksi voitti lumilautailijana Suomen mestaruuden half-pipessa 1994, maailmancupin kokonaiskilpailun Aleksi voitti ensimmäisenä suomalaisena 1996, ja Naganossa 1998 hän oli olympiafinalisti.

Rosa Nenonen, positiivisen psykologian kouluttaja: ”Onnellisuus johtaa menestykseen, eikä toisinpäin.”

Aku Varamäki - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

Rosa Nenonen kertoo itsensä toteuttamisen askeleista. kirjassaan Merkityksellisen työn kaava – Toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Gummerus 2020).  Kaavan kuusi askelta onnellisempaan elämään ovat oma tarina, autenttisuus, omat vahvuudet ja arvot, omat supervoimat, oikea asenne ja rohkeus.

Rosa pohjustaa esitykset kokemuksillaan kilpaurheilijana ja ajalta, jolloin työskenteli ulkomailla mallina.

Mentalisti Jose Ahosen uniikki näkökulma ihmismieleen haastaa ajattelemaan uusiksi omia vuorovaikutustaitoja ja opittuja kaavoja. 

Mentalisti Jose Ahonen - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

“Luentoni mikroilmeistä ja vuorovaikutustaidoista saa unohtamaan arjen, ja opiskelijoille kerron ajasta, jolloin en nuorena vielä ollut keksinyt omaa juttuani.”

Jose on työskennellyt vuodesta 2018 mentalistina ja esiintyvänä taiteilijana sekä kirjailijana (Ajattele kuin mentalisti, 2020, Atena-Kustannus ja Yli Luonnollisen, tulossa 2023).

Työpäivämuotoilija Aku Varamäki antaa kuulijoille ajatuksia, miten jokainen voi muotoilla oman työuransa, ja millaista tulevaisuuden työelämä on.

Aku Varamäki - keynotepuhuja, puhuja, juontaja, moderaattori tapahtumaan.

Aku on innostava muutosagentti ja puhuu tulevaisuuden työelämätaidoista,
joita ovat mm. empatia, luovuus ja sisu. Hän on työpäivämuotoilija ja kertoo työelämän haasteiden ratkomisesta ja miten jokainen voi olla oman työuransa muotoilija.

Aku on kirjoittanut kirjan tulevaisuuden työstä (Future Proof, Docendo, 2019).

Erinomainen tapahtuma – ja kuinka se tehdään

Erinomainen tapahtuma – ja kuinka se tehdään

Käytännössä asiantuntijatapahtuman suunnittelu ja toteuttaminen ei kovinkaan paljon eroa muiden tapahtumien suunnittelusta. Jotta tapahtuma täyttää järjestäjän tavoitteet ja antaa arvoa osallistujilleen, on kuitenkin hyvä muistaa muutama asia.

lue lisää
VESO-koulutukset ja yhdessä tekeminen työyhteisön voimavarana

VESO-koulutukset ja yhdessä tekeminen työyhteisön voimavarana

Tulevia koulutuksia suunnitellessaan rehtori Irina Pellikka miettii, mitä juuri hänen luotsaamansa työyhteisö eniten tarvitsee sillä hetkellä ja tulevaisuudessa. Hän tunnisti kolme VESO-koulutusten aihepiiriä, jotka ovat hänen mielestään yhteisiä kaikille oppilaitoksille niiden koulutusasteesta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta. 

lue lisää